Шестима човека бяха осъдени по бързата процедура от районния съд в Стара Загора заради инцидентите преди и по време на двубоя между отборите на Берое и Черноморец на стадиона под Аязмото.

Десетина минути преди края на срещата вчера, привърженици на Берое откраднаха транспарант от малобройната агитка на Черноморец. Веднага след това няколко гостуващи запалянковци прескочиха загражденията и последва ръкопашен бой, в който феновете на двата отбора хвърляха един срещу друг камъни и други твърди предмети.

Арестувани бяха шестима души, като трима са от Бургас, двама от Стара Загора и един от София. Днес през деня Районният съд в града осъди хулиганите по бързата процедура. Всички те получиха забрана за посещаване на спортни мероприятия за една година.

Най-младият от тях е 16-годишният Александър Димов от Стара Загора, който в момента тренира футбол в юношеската формация на Левски. Той е наказан със седем денонощия арест. Срещу непълнолетния привърженик на Берое ще бъде повдигнато и друго обвинение. Според полицията преди мача той е счупил задното стъкло на автомобил с бургаска регистрация. Неговият приятел – 19-годишният Борил Боримиров от София е наказан с 200 лева глоба. 24-годишният Кольо Колев от Стара Загора е с глоба от 300 лева.

Участвалите в побоя Неделчо Харизанов и Апостол Апостолов от Бургас са наказани с 10 денонощия арест. Последният привърженик от морския град Върбан Неделчев бе глобен с 250 лева.

Александър Димов е роден на 26 януари 1991 година и тренира в Левски от 2006 година. Той играе като вратар при юношите младша А възраст, родени през 1991 година, с треньор Василий Шаламанов.