Локомотив София победи Славия с 4:3 в страхотен мач от последния есенен кръг на А група. Малкото зрители на Националния стадион видяха седем гола, от които два паднаха от дузпа, много жълти картони, един решителен червен, и доста положения.

Това бе едва втори толкова резултатен мач за първата половина от сезона в елита, но може би един от най-вълнуващите за есента.

Резултатът бе открит още в третата минута, когато при едно центриране към наказателното поле на Славия, Писаров бе изпуснат от Дениран, навлезе в пеналта и отдясно простреля Кунчев.

В 18-та минута настъпи и може би преломният момент в срещата, когато Стефано Кунчев получи директен червен картон, след като излезе напред, за да спре Цветан Генков, който излъга Дяков. Бранителят и стражът обаче бяха близо един до друг, затова „белите” претендираха, че младият вратар не е трябвало да бъде изгонен. На негово място в игра влезе Емил Петров, който можеше в следващия миг да бъде разочарован, но ударът на Румен Горанов от прекия свободен удар срещна напречната греда.

Още в 27-та минута обаче Славия успя да се върне в мача, след като Атанас Атанасов откровено игра с ръка в своето наказателно поле, и Николай Божов бе точен от бялата точка.

Символичните гости обаче не задържаха изобщо този резултат, и секунди по-късно Светослав Дяков размина няколко защитници на Славия в пеналта и отбеляза от шест-седем метра под плонжа на Петров за 2:1.

Фантастичното първо полувреме продължи с още два гола – по един във всяка врата. Първо в 36-та минута Горанов стреля отдалеч, но Емил Петров не се намеси добре и притичалият Писаров реализира отбеляза второто си попадение в срещата, за да увеличи аванса.

Изненадващо две минути по-късно Славия пак намали изоставането си, като Галин Богданов отбеляза, след като бе оставен от защитата на Локо Сф, и добави едно центриране във вратата на Пейков, който претендираше за засада.

До края на полувремето Цветан Генков можеше да се разпише също в мрежата на „белите”, но стреля на два пъти в тялото на Петров. Нападателят все пак успя да вкара в срещата, при това секунди след началото на второто полувреме. След продължителна атака, центриране отдясно в наказателното поле, Преслав Йорданов пропусна топката, която достигна до Генков и той от 10 метра бе точен за 4:2.

Макар и с десет души на терена, Славия не се отказа, и стигна до още един гол във вратата на Боян Пейков. Това се случи, когато в 63-та минута бе дадена втора дузпа в полза на „белите”, за малко спорно нарушение на Савич срещу Божов. Този път зад топката застана Даниел Пеев, който бе точен и намали до 4:3 и даде шанс на своя тим да гони и равенство. Това можеше да стане три минути по-късно, но Лахчев изчисти една изсипана топка от гол линията на Локомотив.

По-чистите положения до края на мача бяха в полза на Славия, като Николай Божов стреля с глава в ръцете на Пейков, а след това отново нападателят стреля в напречната греда, и в двата случая оставен свободен от защитата на Локомотив.

Така след епичен сблъсък, двата столични отбора приключиха есенния дял на А група – Локомотив София с 28 точки, а Славия – с 23.