Новосформираното сдружение с не стопанска цел „ЦСКА Завинаги“ ще има основна задача да ремонтира базите на клуба. Това стана ясно преди учредителното събрание на организацията, което се състоя в НДК днес. Зад проекта стои Александър Чакмаков – син на легендарния капитан на ЦСКА Нако Чакмаков. В сдружението влизат редица родни бизнесмени и интелектуалци.

„Ще започнем с базата на клуба, след което приоритет за нас ще бъде Детско-юношеската школа на отбора. В сдружението влизат хора като мен, които по някакъв начин са свързани с клуба. Аз съм един човек, който управлява сериозен бизнес. Участвам в международни компании. Досега стоях леко встрани, но съм събрал хора от бизнеса, интелектуалци, лекар, архитекти и др“, започна Чакмаков.

„Провел съм хиляди разговори с различни хора, не само от София, но и от други градове. Те казват една ключова дума – доверие. Всеки иска да знае този 1 лев, който ще даде, къде отива. Важно е да поставим целите, които сме си поставили.“

„Първата и основната цел е да направим три модерни игрища пред „Българска армия“. Имаме готов проект и можем да започнем веднага, щом постигнем разбирателство с клуба и Министерството. Мога да кажа, че 2/3 от парите вече са осигурени“, разкри Александър Чакмаков.

„Втората цел пред нас е да проектираме и да изградим концепция за Панчарево. Там възнамеряваме 4 игрища, като три от тях ще бъдат с естествена настилка. Трябва да възстановим балона, както да изградим и специален медицински център. Третата, но по-дългосрочна цел е реконструкция на стадион „Българска армия“. Това обаче ще е се случи в по-далечно бъдеще“, продължи бизнесменът.

Чакмаков сподели още, че всеки желаещ да участва в проекта с финансови средства ще може да го направи чрез специален сайт, където ще може да дарява суми от 100 до няколко хиляди лева. Предвижда се също и медийна кампания за обновяването на сектор „Г“ на стадион „Българска армия“, като за него пари ще се събират и чрез есемеси. Очаква се той да бъде готов за началото на пролетния дял на шампионата.

В сдружението „ЦСКА Завинаги“ се очаква да влязат още Валентин Михов, Стойне Манолов, Елин Рахнев, Светла Петрова, Росен Барчовски, Александър Попов и много други.