Въпреки предварителните очаквания за днешна развръзка с казуса за собствеността на Локомотив (Пловдив) до този час на деня няма официално сключена сделка между Емил Наков и някой от кандидат-купувачите на „чернобелите”.

Според запознати Наков изчаква решението на кюстендилския окръжен съд, който в началото на следващата седмица трябва да обяви пререгистрацията на фирма Локомотив ООД в ЕООД, което ще даде възможност на Наков сам да взема решенията за продажбата на куба и да вземе всички пари, които получи за сделката. По този начин вдовицата на Александър Тасев Таня Раденкова въобще няма да има думата при сключването на договора.

В същото време кумецът на семейство Тасеви Станимир Велев, който е и член на борда на директорите на Локомотив изчаква решение на Апелативен съд Пловдив. Велев трябва да бъде обявен за изпълнителен директор на АД-то, на което в момента шеф по документи е Наков. По този начин пловдивчанинът ще се опита да спре евентуална бъдеща разпродажба на футболисти.

Двама футболисти на „чернобелите” са с болежки на лагера на отбора в Банско. Гюрсел Вели има проблеми с колената, а Зоран Златковски е с болки в глезена.