Локомотив Пловдив ще търси максимума в последите мачове от първенството, в това число и в гостуването на Левски. Това заяви на пресконференцията си преди двубоя наставникът на "черно-белите" Александър Станков. Мачът е в четвъртък от 18:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Готвим се нормално за Левски. Имаме доста проблеми с контузени играчи. Намуши продължава да не е възстановен. Крис Гади има проблем, има съмненеия за херния. Имаме и проблеми, които с течение на седмицата разрешихме. Става дума за по-леките контузии и умората", заяви треньорът на Локо Плвлодив.

"Оттук нататък идеята ми е да се дава път и на футболисти, които са взели участие в по-малко мачове, за да се види дали тези хора имат място в Локомотив, независимо дали аз ще съм треньор или не. Не е изключено да дам възможност за изява и на някой юноша. Това не означва, че ние няма да преследваме победите в следващите мачове. Напротив, ще играем за честта си и за добро представяне", добави Станков.

Наставникът на Локо Пловдив коментира и евентуалния проблем с мотивацията на отбора.

"Както виждате, аз давам максимума заедно с екипа ми. Успяхме да мотивираме отбора за мача с Лудогоорец. Късметът е съществена част от спорта. Ще се постареем да мотивираме футболистите, въпреки че в края на сезона е трудно. Вчера разговарях с тях и им подсказах, че те трябва да играят както за отбора, така и за себе си. Няма какво да крием, някой може да бъде харесан и да получи добро предложение. Има интерес към нашите футболисти и то не малък. Те трябва да играят за собственото си аз и за Локомотив, това не е малка мотивация", коментира Сашо Станков.

Той отдели няколко минути и на интригите около него.

"Една горчилка е заседнала на гърлото ми и няма как да я преглътна. Доста неща се тиражираха и съжалявам, че на нереални и фалшиви инфромации им се дава трибуна. Не знам група ли е, фенове ли са. Засегнаха ме много дълбоко и аз реагирах. Това бе един монтаж на мача със Славия", обясни Станков разпространените кадри, които някои тълкуват като недоволство от гола на Мартин Камбуров срещу "белите".