Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков даде интервю за Дарик радио и Gong.bg, в което сподели ползата за тима му от контролата с шампиона на Азия и Китай, какво си е казал с легендата Марчело Липи, какво ще промени в защитата на тима, как са Валери Георгиев и Стелиос Илиадис, ще играят ли в събота срещу Динамо Букурещ. Накрая потвърди и за счупеното стъкло на единия микробус.

„Според мен стана един много добър мач, категоричен е Александър Станков. Даже бих казал, че в по-голямата част от мача превъзхождахме нашия съперник. Головете в нашата врата ги получихме след елементарни наши грешки. В крайна сметка съм доволен от контролата. Дори след мача отидох да поздравя Марчело Липи и той също ме поздрави. Думите му бяха, че нашият отбор е много добър и много добро впечатление му е направил, което все пак е някаква оценка за нашата работа до момента.”

Няма ли Станков притеснение от получените голове и как ще промени защитата за да е по-стабилна?

„Имаме известни проблеми с концентрацията на нашите защитници, сподели Станков. Ще наблегнем върху това и до началото на шампионата нашият отбор ще изглежда по-добре в защитен план. Надявам се и малко да подсилим това звено, ако не намерим добър футболист ще останем с наличните хора в защита.”

Валери Георгиев и Стелиос Илиадис са с проблеми от мача с Гуанджоу.

„Вальо Георгиев има известни проблеми в областта на ахилеса, но не е сериозно, заяви Сашо Станков. Утре ще видим какво е състоянието му и преди мача ще преценим, дали ще може да играе. Стелиос Илиадис има едно разтежение, което е малко по- сериозно и участието му е под въпрос за мача с Динамо.”

Локо Пд го очаква утре поредната контрола в Испания срещу много силен съперник – Динамо Букурещ.

„Да, изиграхме много контроли, сподели Станков. Има натрупана умора във футболистите, повече е психическа умората от това, че лагерът продължи малко по-дълго. Въпреки всичко, аз съм доволен от всички контроли дотук, с малки изключения. Има израстване в играта на нашия отбор, в което съм убеден и това ми дава повод за оптимизъм.”

Разбрахме,че един от бусовете, с които се предвижва Локомотив е пострадал.

„Да, единият от бусовете бе паркиран отсреща на улицата, защото нямаше места на паркинга пред хотела, разказва Сашо Станков. Беше му счупено предното стъкло, но бързо реагирахме и сменихме возилото.”