„Отиваме за Испания в отлично състояние. Много съм доволен от дните, които тренирахме в Пловдив. Аз самия съм изненадан от сериозността, с която тече нашата подготовка”, заяви наставникът на Локомотив Пловдив Александър Станков преди тима му да отлети за Испания за втория зимен подготвителен лагер. „Смърфовете” ще останат в курорта Марбея до 4 февруари и ще изиграят 6 контроли, сред които със сериозни имена като Днепър, Динамо Киев и Стяуа.

„Аз самия търся контроли със сериозни съперници. Именно в такива проверки отборът придобива самочувствие. Не ми трябват спаринги с второразредни отбори. Искам контроли само със силни тимове”, категоричен бе специалистът.

„На този лагер ще наблегнем на игровата практика на футболистите. Имаме да изиграем доста контроли и да изчистим някои детайли. Имаме нов нападател, който трябва да се приобщи към тима. Засега дава много добри индикации (б.р – Жозеф Мендес). Да не кажа голяма дума, но в най-скоро време ще разберете за какво става въпрос”, закани се Станков.

Той коментира отново и трансфера на Аймен Белаид в Левски: „Не виждам чак толкова голяма разлика дали той ще се продаде от Левски или от Локомотив Пловдив. Ние бяхме в патова ситуация и нямаше как да го задържим. Неговият договор изтичаше през лятото и можеше да си тръгне без пари. Съжалявам много за него защото той е наше откритие. Ще открием нов, не се притеснявайте!”