Новият спортно-технически директор на Ботев Пловдив Александър Александров внесе яснота около предстоящата лятна селекция и целите, които ще преследва тима през новия сезон. Доскорошният капитан на „канарчетата” заяви, че визията му за отбора съвпада с тази на Ферарио Спасов и двамата ще работят в синхрон. В типичния си амбициозен стил Сашо Александров обеща на феновете атакуващ Ботев, изграден от всеотдайни футболисти, който да бъде фактор в първенството и да върне реномето на „жълто-черните”.

„Тъй като много хора ни сравняват с Лудогорец, искам още от сега да се знае, че ние няма да харчим баснословни суми за трансфери. Основната цел пред нас е да сглобим боеспособен отбор от футболисти, които имат желание да играят и да се развиват в Ботев. Вече работим по селекцията. В нея ще има както чужденци, така и българи, но не очаквайте да даваме по 300 – 500 хиляди евро за даден играч. Ще взимаме качествени играчи, но на разумна цена. Тези, които според нас не са на нивото на Ботев и „А” група, ще бъдат освободени”, заяви Александров.

"Целта пред Ботев ще бъде фактор в първенството, да играе добър футбол и за нашите привърженици да е удоволствие да идват на стадиона. Дали ще сме първи, втори или трети времето ще покаже. Това не е най-важното и не бива да има такива очаквания от нас. Желанието ни е да се подсилим там, където имаме нужда, и да направим солиден отбор."

Новият спортен шеф каза още, че в клуба ще има сериозна дисциплина и всеки ще си знае мястото и работата. „Сега трябва по-малко да говорим и повече да работим. Ще ограничим медийните изяви и се запрятаме ръкави, защото поизостанахме, а ни чака много работа за вършене. Оттук нататък в Ботев ще има йерархия и дисциплина, всеки знае какво трябва да прави.”

Сашо Александров разкри, че е останал изненадан от предложението да смени футболния екип с ръководен пост, но въпреки това бързо е приел предизвикателството. „Разбира се, че ми се играе, ако мога ще играя до 60 години, но няма как да стане.Новото предизвикателство е голямо за мен и мисля, че имам силите и възможностите да се справя”, уверен е в себе си футболист №1 на България за 1999 година.