Трима футболисти на Берое са посетили старозагорско нощно заведение след загубата с 0:3 от Миньор, разкриха от ръководството на клуба. Имената на играчите не бяха обявени, но шефът на клуба Дамян Георгиев заяви, че ще се вземат мерки.

"Няма да допусна футболистите да говорят каквото си искат по медиите. Огорчен съм от казаното на някои от тях след мача в Перник, че едва ли не стоят гладни. Съвсем отговорно мога да заявя, че няма такова нещо и дори им раздадохме аванс преди мача. Но някой от играчите не пожелаха да вземат парите и може би искат да ходят на Арбитраж. Още веднъж казвам, че никой няма да държим насила в Берое. Да, наистина имаме проблеми в клуба, но се опитваме да създадем добри условия за пътуванията, за лагерите - всичко сме подсигурили. Мога да се хвана на бас с всеки, че 50 процента от отборите в А група са дори в по-тежко положение от нашето", каза Дамян Георгиев пред БТА.

Той изключва възможността Берое да прекрати участието си в А група след края на есенния полусезон. „Ако ние в момента хвърлим кърпата, и ако всички футболисти отидат на арбитраж, отборът отива във В група. В България има много такива примери и от това блато се излиза много трудно и трябват много повече средства. Най-правилното е да се запази това, което има в момента, с каквито и да е усилия, с каквито и нерви да трябват, с каквито и да обиди да понасяме в момента, но да го запазим", завърши Дамян Георгиев.