Един от водещите италиански клубове Сампдория може да се подсили с две български попълнения през зимния трансферен прозорец. Представител на генуезците ще бъде на стадиона в Стара Загора в петък на мача Берое - Лудогорец. 

Там той ще има за задача да убеди за трансфер нападателя на "зелено-белите" Венци Христов да премине на "Мараси". Според авторитетния италиански журналист Джанлука ди Марцио, първоначален контакт с представителите на футболиста вече са осъществени. 

Голямата неяснота е дали няма да има конкуренция от състава на Палермо, който също е заинтересован от услугите на българския национал. Но интересът към Христов не е единственият към български играч от страна на Сампдория. 

Според Ди Марцио, шефовете са изискали повече информация за представянето на защитника Георги Терзиев. Той също ще бъде наблюдаван под лупа в петък и може и за него да бъде отправена оферта. 

Младият бранител направи силно впечатление с изявите си по време на мача на разградчани с Ливърпул в Шампионската лига, в който отбеляза изравнителното попадение за българския тим в края на двубоя. 

Мачът Берое - Лудогорец е в петък от 16 часа и ще бъде излъчван директно по Диема, в платформата play.gong.bg, в Gong.bg, както и в ефира на Дарик радио.