Само три са отборите, подали документи за лиценз за Европа, които ще го вземат без никакви проблеми. Става въпрос за Лудогорец, Литекс и Берое, пише в днешния си брой вестник "24 часа.

Според изданието, още от утре започва инспекцията на подадената документация от страна на БФС и ще посочи пробойните на отборите, които те трябва да отстранят до 31 май, за да получат лиценз от УЕФА. 

Така едва в началото на юни ще стане ясно дали Европейската футболна централа ще допусне до турнирите си всички родни тимове, които са спечелили квоти за там чрез първенството или Купата на България. 

Интересното е, че от 12-те участника в А група, в момента цели девет имат шанс да намерят място в Европа. Това са представителите на първата шестица - Лудогорец, ЦСКА, Локомотив София, Литекс, Берое и Ботев, които са се вкопчили в битка за три квоти. 

От втората половина на таблицата пък Левски, Черно море и Локомотив Пловдив са на полуфиналите за Купата на България и поне до 29 април, когато са реваншите на този етап. Единствените без шанс за Европа са Славия, Марек и Хасково.