Отборът на Миньор Перник не успя да стигне до равенство срещу Литекс и загуби с резултат 1:2, в предпоследен мач от 18-я кръг на А група.

С две попадения се отчете звездата на Литекс Георги Миланов, който се разписа в 28-ата и в 54-ата минута, на срещата. Попадението за перничани бе дело на дебютанта в тима на „чуковете“ Франк Маду. Той вкара в 61-ата минута на срещата.

„Стадионът на мира“ бе посетен от сравнително малко фенове, явно отказали се от футболната среща заради ниските температури, който са се настанили в страната ни през изминалите дни.

Това бе втори мач за „оранжавите“ през тази седмица, след като в сряда загубиха с 0:1 от Левски в двубой за Купата на България. Въпреки това, възпитаниците на Христо Стоичков имаха подчертано предимство в първите минути на срещата и дори на два пъти можеха да поведат в резултата. За разлика от тима на Христо Стоичков, „чуковете“ бяха заложили на далеч по-защитна игра, а ниското темпо на мача допълнително благоприятстваше за това.

Резултатът бе открит в 28-ата минута на срещата чрез Георги Миланов. Тогава след изпълнение на пряк свободен удар в полза на „чуковете“ топката бе изчистена от Александър Цветков. Тя попадна в Цветанов, който постави началото на отлична контра за Литекс. Последният пусна хубав пас към Славчев, който видя добре включилия се Георги Миланов. Той успя да надбяга бранителя на перничани Стефан Станчев, нахлу в наказателното поле и откри за 1:0.

След попадението Миньор пое инициативата и стана по-активният отбор. Две минути преди финала на полувремето Маду се възползва от грешка на Бодуров и отправи мощен удар от 25-26 метра, който обаче бе успешно отразен Илко Пиргов.

В началото на вторите 45 минути, Миньор продължи да търси изравняване, като доведе до още няколко хубави контраатаки за Литекс. Още в 47-ата минута на срещата Миланов овладя, подаде от дясно към добре включилия се Ваюши, той центрира в наказателното поле, но там под топката остана нападателят на тима от града на люляците Исмаил Иса.

Опитът на Литекс си каза думата в 54-ата минута на мача, когато след ефектна странична ножица Георги Миланов за втори път се разписа във вратата на „чуковете“.

Играчите на Николай Тодоров не се отказаха да търсят попадение и така в 61-ата минута влезлият като резерва Окечукво намери по отличен начин дебютанта Франк Маду, който ознаменува първия си мач за перничани с великолепен гол за 1:2, след мощен удар.

До края на мача треньорът на „чуковете“ пусна всичките си офанзивни играчи в търсене поне на точка, но числовото изражение на резултата остана непроменено.

След спечелените 3 точки Литекс се изкачи на 3-та позиция в класирането в А група, като има актив от 36 точки. И след този мач Миньор продължава да е в зоната на изпадащите (14-ти) с 14 пункта.