Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев ще бъде охранявано от най-много 550 служители на полицията и жандармерията под тепетата. Подобна е бройката на униформените служители на реда, когато в Пловдив гостуват софийските грандове. В предишните години за охрана на двубоя бяха ангажирани по над 800 служители на реда.

Полиция ще има на касите на стадион „Христо Ботев”, където ще се продават билети специално насочени за сектора за гостуващата агитка. Днес отново бе припомнено, че стадионът ще бъде затворен 20 минути преди началото на двубоя, а това може да стане и по-рано, ако бъде запълнен от оптималните норми. Ще бъдат наложени временни ограничения за моторните превозни средства по бул.”Източен”, бул.”Менделеев” и бул.”Освобождение” преди и след футболната среща - частично или напълно ще бъде спирано движението на автомобили.

Със сигурност обаче ще бъдат сформирани мобилни групи на полицаи, които ще патрулират в различни части на Пловдив. Миналата година двете агитки си спретнаха бой преди мача на около 3 километра от стадиона.

В деня на мача от 8 до 21 часа ще бъде забранена продажбата на алкохол около стадиона и прилежащите улици. Малолетни зрители без придружител и запалянковци във видимо нетрезво състояние или под въздействието на наркотични вещества няма да бъдат допускани.