Футболистът на Берое Салим Керкар заяви, че коляното му е добре и вече тича по малко. Играчът на старозагорци разкри, че вече не чувства болка на оперираното място.

„Чувствам се все по-добре. Мисля, че ще мога да започна подготовката с Берое. Нуждая се от време, за да се възстановя напълно, защото все пак дълго време съм извън игра“, сподели Керкар.

„Вече започнаха да тичам по малко. Правя упражнения за засилване на крака, но всичко става много бавно, без да бързаме“, добави 28-годишният футболист.

„Коляното ми е добре. Не чувствам болка и възстановяването ми протича добре от тази гледна точка.“

„Мисля, че в началото на февруари ще бъда на 100% готов за игра.“

„Следя изявите на Берое. Мисля, че отборът се представя много силно. Някои играчи напуснаха, а други бяха привлечени. Смятам, че конкуренцията в отбора е още по-сериозна. Намираме се само на две точки от лидерите и бързо може да ги настигнем. Всичко е в нашите възможности. Мисля, че някои от новите играчи се нуждаят от още малко време, за да се сработят с колектива и отборът да започне да играе още по-силно“, каза още Салим Керкар.  

В края на миналия сезон Керкар скъса коленни връзки и претърпя операция.

Възстановяването му до този момент се провеждаше в специализирана клиника в Лион.

Керкар получи контузия в коляното по време на последния мач на миналия сезон срещу Лудогорец в Разград. Той бе контузен след грубо влизане на Христо Златински още в самото начало на срещата.