Италианецът Франческо Салерно ще пристигне в България в понеделник, научи Гонг. Той заяви, че ще носи със себе си договор за покупката на Ботев Пловдив документ, който от БФС съобщиха, че ще изискват, за да разрешат на „канарчетата” да започнат първенството.

„Идвам в България във вторник, за да погася всички задължения на клуба към футболния съюз. Разбрах, че ще искат от мен договор с господин Христолов и аз ще представя такъв. Надявам се при това положение да ни позволят да картотекираме футболисти за пролетния полусезон”, заяви Салерно.

Италианецът каза още, че е готов Енрико Пичони да продължи да води отбора, ако треньорът има желание да го направи. „Извинявам се на Пичони за думите, които казах по негов адрес, но никога не съм коментирал неговите професионални качества.”

Двамата влязоха в словесна престрелка чрез медиите миналата седмица, но Салерно изглежда готов да оправи отношенията си със своя сънародник.

На въпрос дали се притеснява от посрещането в Пловдив Салерно заяви; „Защо трябва да се притеснявам. Феновете трябва да са ми благодарни, че спасявам отбора в такъв момент. Надявам се те да ме приемат и да застанат зад мен. За да ми повярват феновете, че Христолов няма нищо общо съм готов да вкарам част от тях в управлението на клуба. Категорично заявявам, че ще плащам автобусите на феновете за нашите гостувания, а цените на билетите на домакинските ни мачове ще бъдат минимални.”