Франческо Салерно излезе от Българския футболен съюз, където се срещна с изпълнителния директор Борислав Попов. Той бе посрещнат от двайсетина фена на „канарчетата”, които заедно с малцината журналисти разпитваха над 30 минути мъстития бизнесмен.

Салерно го удари отново на сладки приказки, без никаква конкретика, като единственото нещо което заяви е, че в БФС сa го изненадали с още задължения, които трябва да бъдат погасени. Освен това той заяви, че Христолов продава отбора само срещу дълговете.

„Имаме много малко време, за да решим проблемите, работим денонощно. Не можем да го направим с магическа пръчка”, каза Салерно.

Относно излизането от летище София, италианецът заяви, че това е решение на българската полиция, като той лично се е карал с органите на реда, искайки да излезе от предния вход, но му е било отказано.



Салерно отново обеща, че ще покаже документи и всичко би трябвало да стане ясно в следващите 1-2 дни. Италианецът обяви, че още утре ще подпише договора за продажбата на клуба.

„В състава ще има и български футболисти. Имаме още съвсем малко време до началото на шампионата. За пореден път ни беше казано нещо, а сега откриваме друга реалност. Дойдох тук в БФС, за да вида какви са условията, но отривам други новини. Без подкрепата на тифозите и Пловдив не мога да отида никъде.”

„Направих тази подготовка в Италия, за да бъдат спокойни футболистите и да могат да се подготвят добре. Кой за десет дена може да спаси един отбор, който съществува от сто години. Дошъл съм тук, за да взема отбора на 100 % и Христолов да си тръгне веднъж завинаги. Ще покажа официални документи”, каза още Салерно.

В прикачения аудио файл може да чуете целия разговор на Салерно с феновете на Ботев. Материалът не е монтиран.