Нападателят на ЦСКА Стойко Сакалиев е убеден, че срещата между „армейците” и Левски ще е решаваща за титлата.

„Все пак в прекия двубой със „сините” ще се решава всичко, но ние не забравяме, че преди това имаме мач с Рилски Спортист”, заяви за Гол линия футболистът.

„Не съм готов на 100 %, защото още доста се желае от физическата ми подготовка. Надявам се да започна да вкарвам и в мачовете от първенството. Гледам, колко се може по-бързо, да забравя проблемите с контузията, въпреки че понякога имам болки, но мисля, че това ще отшуми в най-скоро време”, коментира физическото си състояние Сакалиев.

„С Гийом имаме комуникация и разбирателство, но старши треньорът решава кой ще играе и дали аз ще вляза на терен срещу Рилски Спортист”, допълни нападателят.

Стойко Сакалиев сподели още, че настроението в съблекалнята на ЦСКА никога не е било лошо: „Обстановката винаги е била добра. Нашата крайна цел е да гоним титлата, а сега имаме по-големи шансове.”

Колкото до националния отбор на България нападателят на ЦСКА заяви, че щом има теоретичната възможност за класиране на Евро 2008, той ще се надява това да се случи: „Най-лесно е когато отборът загуби да се пишат критики.”

Според Сакалиев, Христо Стоичков и Димитър Димитров - Херо не бива да бъдат сменяни от постовете старши треньор и мениджър на националите. Напротив, футболистът смята, че те трябва да бъдат оставени да работят спокойно.