Нападателят на Академик София Стойко Сакалиев, който изигра първия си мач като титуляр при успеха над Пирин, призна, че желанието му е било да играе в ЦСКА, но въпреки това ще помогне на „студентите” да останат в А група.

„Имаме желание да играем и да побеждаваме, макар че нямаме нужните условия. През второто полувреме Пирин играха доста по-добре, добър отбор са, добре разиграват, ние бяхме по-прибрани. Хубаво е, че стигнахме до тези много важни три точки, сега ни предстоят три трудни мача”, заяви Сакалиев.

„Левски в момента играят най-добре в България, ЦСКА не са в такова добро положение. Локомотив Пловдив са на моменти, но мачът е в Пловдив и не трябва да се подценява”.

„Аз пропуснах доста от мачовете, тренирах с отбора, но въпреки това само тренировките не достигат. Каквото мога, ще дам всичко от себе си да помогна на Академик да остане в А група”.

„Жълтата карта от Полша ми я бавиха, никакви основание няма и затова сега ще ги съдим за неустойка”.

На въпрос, дали всичко във финансово отношение е наред, Сакалиев отговори: „Ако ти кажа да, ще те излъжа, в България винаги има проблеми, както ръководството, така и ние вярваме в тях и те вярват в нас, предполагам, че всичко до другия мач ще бъде наред, те ни обещаха, ние вярваме, затова излязохме мъжката и победихме. За всеки един в отбора е най-важното да играе, за да се развива”.

„Ако мога да избирам бих избрал ЦСКА, но във въпросната ситуация, в която трябваше да избирам, от Академик бяха хората, които бяха отворени и ми подадоха ръка. С каквото мога ще им помогна да останат в А група”, завърши Сакалиев.