Ръководството на Пирин ГД ще осигури лагер в чужбина през януари, заяви за Дарик радио Антонио Сакаджийски, шеф на УС на ПФК Пирин Гоце Делчев. От Пирин нямат претенции към обявената дата за първия мач за Купата срещу Берое, защото са гости. Ето и цялото интервю, което Антонио Сакаджийски даде за Дарик радио.

- Господин Сакаджийски, падна ви се Берое за съперник в четвърфиналите от турнира за Купата на България. Какви са вашите очаквания?

- Добър жребий според мен. Който от нас каже, че е искал да му се паднат Левски или ЦСКА, то той лъже. За мен те са най- добрите ни отбори, грандовете. С Берое имаме опит, бихме ги един път като гости с 3:2. Надяваме се да стигнем до полуфинал, колкото и нескромно да звучи.

- Това ли ще ви е амбицията през пролетта, или ще съвместявате първенството и мачовете за Купата?

- Нашата цел още с влизането в А група беше през първата година да се задържим в тази група. Все пак знаете, че изпадат четири отбора и е много по- трудно, отколкото други години. Оттам нататък излизаме във всеки мач за победа и гледаме колкото си може по- напред в класирането да сме. Не искам да говоря нескромни неща, но каквото можем го правим и ще продължаваме да го правим.

- Вие постигнахте някои изненадващи резултати през есента и постигнахте победи като гости. Можете ли с нещо да се изненадате с Берое, още повече предстои трансферен прозорец и зимна подготовка?

- Ние си разчитаме на момчета от местната школа. Имаме вече едно сигурно ново попълнение. Това е бившият ни капитан Марио Близнаков, който е играл при нас, а сега си идва от Любимец. Принципно сме в преговори със Славчо Шоколаров от Светкавица, който е разтрогнал с тях. Няма да има големи промени в отбора, защото вярваме, че формулата е с местни момчета, с български момчета да играем. Отборът ни е добър.

- Знаете ли вече програмата за подготовката на Пирин Гоце Делчев през зимната пауза?

- Ще имаме през януари месец лагер в чужбина, който ще е двайсетина дни. Още уточняваме къде точно да е. Ще стане ясно тази седмица до края й. След това ще си тренираме при нас.

- Вие съгласни ли сте като клуб с обявената дата 24 февруари за първия мач от четвъртфиналите за Купата?

- Ние сме гости на Берое на тази дата и говорих с колегата от Берое. Ние сме гости на тази дата и нямаме претенции. На Берое терена, всички знаят, че е един от най- добрите в България. За нас е добра тази дата, за да не напрягаме по натам програмата, но ако трябва ще се съобразим с останалите клубове и колегите.