Новото попълнение на Етър Велико Търново Дормушали Саидходжа се превърна в герой за тима си, като с негов гол новаците в А група стигнаха до 1:1 при домакинството си на Локомотив Пловдив в 8-ия кръг. Бившият играч на Ботев Пловдив и ЦСКА се появи на смяна и се разписа в края на мача, като преди това друга резерва Мартин Кавдански откри.

Равенството обаче не бе по вкуса на нито една от двете страни, като Етър все още остава близо до дъното, а пловдивчани също бавно се смъкват към опасната зона.

Етър започна активно мача и в 3-ата минута Хикмет центрира остро от пряк свободен удар, Луис Едуардо се извиси, но изстрелът му с глава излезе в аут.

Локомотив отвърна с опасен пробиви на Димитриу в наказателното поле, последва удар, а Рангел Абушев се размина при добавката. Това позволи на вратаря Пенков да улови топката

В 15-ата минута Едуардо намери чудесно Радослав Анев по десния фланг, а той без забавяне пусна към Четин Садула в пеналта, но диагоналният удар на бившия играч на ЦСКА бе неточен.

Три минути по-късно Георги Стефанов можеше да открие за „железничарите“, но ударът му с глава облиза външната страна на мрежата.

Постепенно Етър поизравни играта и започна да поглежда по-смело към вратата на пловдивчани, като събитията главно се случваха в центъра на терена.

В самия край на полувремето обаче играчите на Емил Велев можеха да вкарат. Диего Фераресо стреля от около 25 метра, но силният му шут намери лявата греда. Последва неуспешна добавка на Стефанов, но още преди да играе с топката, страничният съдия вдигна флага за засада.

След почивката Локотомив започна по-силно и в 53-ата минута появилият се на смяна през първата част Мартин Кавдански реализира с перфектен фалцов удар. След изпълнение на ъглов удар, Абушев изкара топката извън наказателното поле, откъдето бранителят я заби неспасяемо във вратата на Сендо.

Етър опита да върне гола в 61-ата минута, когато Ели Маркес пое една недобре отбита топка от защитата на гостите. Ударът на крайният защитник обаче не затрудни Кунчев.

Малко по-късно резервата Димо Атанасов опита да вкара ефектно от воле, но изпълнението му бе крайно неточно.

В 81-ата минута етърци успяха да изковат изравнителен гол. Резервата Дормушали Саидходжа укроти центриране в наказателното поле, обърна се и с хубав удар препарира Кунчев. Това бе първи гол за тима от Велико Търново на собствен терен в елита след 14-годишна пауза.

В самия край на мача Георги Стефанов можеше да донесе победата на Локомотив, но остнала очи в очи с вратаря, той реши да го прехвърля и в край на сметка не намери целта.

В крайна сметка хиксът остави Етър на 15-а позиция с 4 точки, докато Локо Пловдив падна до 13-о място с 8.