Многото контузени футболисти в сините редици и липсата на шест футболисти, които не са с отбора в Кипър, принудиха старши треньорът Станимир Стоилов да предприеме рискования ход, да пусне в игра срещу Оцелул Саид Ибраимов.

Шестима са контузените, като единствен здрав централен защитник от по-опитните е Юсуф Рабех. Стоилов обаче предпочита да запази мароканеца за срещите с Рапид Букурещ и Артмедия и затова няма да го пусне срещу в игра срещу Стоян Колев и Живко Желев.

Бившият защитник на Левски участва активно в тренировките на сините и днес Стоилов го включи в тактическото занимание. С оглед на липсата на много футболисти в защитата, треньорът променя и схемата, с която ще играе Левски срещу Оцелул.

Вместо с четирима, ще играе с трима защитници, а вместо трима халфове, ще заложи на четирима. Стоилов не иска да рискува и включването на Виктор Генев отново в игра, след като и вчера, той отново получи контузия.

Така стартовата единайсеторка за двубоя с Оцелул ще е следната:

На вратата Цветан Димитров, пред него в защита Стефан Станчев, Саид Ибраимов и Симеон Иванов. В халфовата линия ще играя Лъчо Балтанов, Боби Балджийски, Сашо Киров и Цецо Матев. Тримата в атака ще бъдат Боян Табаков, Исмаил Иса и Ели Зизов.

Станимир Стоилов не се опасява от факта, че Оцелул победи с 4:2 Динамо Киев, който пък би сините с 3:0. Той каза на младите футболисти в синьо, че иска от тях да покажат добра игра и резултатът не е най-важното от този мач.

Запитан, не се ли притеснява от възможността, Оцелул да бие с разлика Стоилов заяви:

„Не, за мен е по-важно младите играчи да покажат своите способности. От мачът с Оцелул не трябва да се правят изводи, какво е състоянието на Левски за през пролетта.

„Ще търсим още противник за младите, да играят още една контрола срещу някои от руските или румънските отбори, които са в нашия хотел”, каза наставникът.

„Тези, които ще изнесат тежестта през пролетта, изиграха до тук два мача – със Стяуа и Чешке Будейовице. Ще ги видя и в още две контроли - на 10-и срещу Рапид Букурещ и на 13-и срещу Артмедия. Тогава ще се върнат националите, ако мога ще използвам и Ричард в последната контрола.

Мачът с Оцелул е в четвъртък от 15:15 часа в Паралимни и е от груповата фаза на турнира за Купата на Кипър.