Сагата с футболистите Иво Иванов и Жельо Желев приключи, съобщи Beroe Online. Правната комисия на БФС, чийто председател е Иван Колев, реши на свое заседание, че подписаните договори на двамата играчи с Ботев (Пловдив) са невалидни, а срокът за обжалване изтече.

Тъй като "канарчетата" не обжалваха решението в сила са единствено контрактите на двамата футболисти с Берое. Двамата ще бъдат картотекирани в четвъртък в БФС от административният директор на Берое Николай Демирев и ще бъдат на разположение на Илиан Илиев за срещата с Черноморец Бургас (Бургас) в събота.

Както е известно в началото на януари 2008 г. след като бъдещето на Берое бе неясно и всички футболисти на клуба разтрогнаха договорите си с отбора Иво Иванов, Жельо Желев и Николай Харизанов започнаха подготовка с Ботев (Пловдив).

Решението бе обжалвано от Берое в БФС. До произнасянето на апелативната комисия на БФС на 1 февруари други клубове нямаха право да подписват договори с играчите. Въпреки това от Ботев (Пловдив) бяха принудили Иванов и Желев да се подпишат под контракти, които нямаха дата и не бяха нотариално заверени.