Отборът на Черно море записа победа в контролата срещу Черноморец Балчик. „Моряците” се наложиха с минималното 1:0, но въпреки това надиграха своя втородивизионен съперник. Двубоят стартира с голямо закъснение, заради неуредици на кой терен в Комплекс Албена трябваше да се играе спарингът.

Велизар Попов пусна следния титулярен състав: Илчев, Александров, Домакинов, . Дяков, Адемар, Борносузов, Стоянов, Илиев, Д.Георгиев, Колев, Божилов.

Единственото попадение в мача падна в 38-та минута. При поредното центриране в наказателното поле на Черноморец бранителите на тима от Балчик увиснаха и непокрит отляво в наказателното поле Адемар с плътен удар откри резултата за 1:0.

До края на полувремето играчите на Попов продължиха да натискат, но до повече голове не стигнаха.

През втората част старши треньорът смени почти изцяло състава си, като в игра се появиха Пиргов, Лазаров, Кулибали, Бачев, Александров, Маркес, Димов, Ратников, Аврамов, Заков.

След почивката Черноморец заигра значително по-офанзивно в сравнение с първото полувреме. Една от по-любопитните ситуации обаче дойде в 61-та минута. Кулибали свали откъсващия се Емил Тодоров пред наказателното поле, съдията отсъди фаул, но при молитвите на Тодоров да извади картон на провинилия се футболист, реферът остана безмълвен. Тогава известният като Зелето нападател се ядоса, бръкна в джобчето на съдията, извади червения картон и го показа на Кулибали. За това свое действие Зелето получи мощни аплодисменти от страна на феновете.

В края на мача, в последната минута от контролата, червени картони получиха Ганчев от Черноморец и Димов от Черно море, които си размениха по няколко удара край тъч линията.

По този начин „моряците” спечелиха контролата си с 1:0.