Левски победи с 2:1 Теплице и се класира за финала на турнира Alki Winter Tournament в Агия Напа. Там “сините” ще имат за съперник класния състав на Динамо Москва с Кевин Курани и Андрей Воронин в редиците си. Двубоят е в петък.

Левски изигра много добър мач срещу Теплице, а с изявите си се отличи Исмаил Иса. Централният нападател вкара и двете попадения за “сините”, по един в двете полувремена.

В 13-та минута резултатът бе открит след чудесна асистенция на Христо Йовов, добро спиране на Иса и шут в мрежата на младия таран. И през първото полувреме, и след почивката, Левски контролираше събитията на терена, създаваше положения, и на няколко пъти само късметът спаси Теплице.

В отсъствието на националните състезатели в отбора на Ясен Петров, наставникът използва и по-малка група футболисти, което даде повече възможност за изява на титулярите.

Теплице използва една груба грешка на Иво Иванов, в 50-та минута, която доведе до изравняване. Централният защитник получи топка от Видович, първоначално никой не го обезпокояваше, но той се замота прекалено, и подари топката на Тосек, който излезе сам срещу Митрев, и простреля вратаря на "сините" за 1:1.

В 61-та минута обаче Иса получи в наказателното поле от Мариян Огнянов и отбеляза технично второ попадение в мача. Пет минути по-рано арбитърът отмени и гол на нападателя, като прецени, че той е извършил нарушение, преди да прати с глава топката в мрежата.

В заключителните 15-тина минути Левски загуби малко концентрация, и заради това можеше да бъде наказан от Теплице, но чехите не успяха да използват възможностите си, а и Божидар Митрев бе запечатал “синята” врата.

Така Левски се поздрави с победа в Агия Напа, и ще срещне класен съперник с шанс за първи трофей за 2011 година.