Новото ръководство на Ботев Враца ще сезира прокуратурата и икономическа полиция за нарушения при управлението на предшествениците си. Това съобщи на пресконференция генералният директор на елитния футболен клуб и член на управителния съвет Ивайло Рачев.

В отворено писмо на настоящето ръководство, прочетено от Рачев на пресконференцията, се сочат факти и бяха представени документи за тези твърдения. Според сегашното ръководство, предишната управа на Ботев е водила клуба към умишлен фалит.

Като пример за това се сочи поискания от сдружението безлихвен заем от община Враца в размер на 100 000 лева, за да се изплатят заплатите на футболистите за май и юни.

Заемът е даден с решение на общинския съвет при условие да бъде върнат до края на годината. Заплатите не са изплатени, а вместо това на 21 души от клуба са дадени премии от общо 52 000 лева за запазване на мястото в елитната "А" група, твърдят от настоящето ръководство. Дължимите заплати са изплатени от новата управа. Междувременно в клуба е извършен финансов одит, който е установил липси както от касата, така и на документи за извършени разходи, посочиха от ръководството.

Според Ивайло Рачев, дълговете на клуба са към 500 000 лева.

Той заяви, че е готов да преговаря с всяка фирма, готова да помогне на Ботев Враца. В отговор на въпрос той посочи, че все още не е насрочено общо събрание на клуба, за да се обсъди подадена преди дни оставка от настоящия председател на управителния съвет Пепино Тирри. Той хвърли оставка след поредица негативни публикации в медиите срещу него, ръководството на клуба и футболисти.

Ботев Враца е на последното място в елитната футболна група без спечелена точка. От клуба съобщиха, че все още не са пристигнали жълтите карти на двамата вратари Михаил Иванов и Фабио Вирджили. Старши треньорът Джулиано Санцони има желание в тима да бъдат привлечени още 2-3 нови футболисти, а от ръководството на клуба потвърдиха, че ще направят всичко възможно да му ги осигурят.