Ръководство на Локомотив Пловдив разпространи декларация, в която категорично се заявява, че няма скандал между собственика Константин Динев, почетния президент Христо Бонев, треньора Наджи Шенсой и футболистите и се смята, че някой иска да дестабилизира клуба.

Ето и автентичния текст на декларацията:

„Цялото ръководство на Локомотив Пловдив, футболистите и служителите в клуба са силно възмутени от безпочвените и тенденциозни информации в някои медии за възникнал скандал между собственика Константин Динев, почетния президент Христо Бонев, треньора Наджи Шенсой и футболистите. Категорично заявяваме, че това не отговаря на истината, а просто цели да дестабилизира обстановката в клуба и да спре възхода на Локомотив. За сетен път заявяваме, че колективът и организацията в клуба са на перфектно ниво.

Относно информациите за финансови затруднения на Локомотив искаме да уточним, че са изплатени всички задължения към НАП, както и са уредени взаимоотношенията между г-н Динев и предишния собственик г-жа Галя Топалова. Заплатите и допълнителните възнаграждения на състезателите и служителите на клуба са изплатени в точно определения срок.

Относно спекулациите за пропусквателния режим на Лаута заявяваме: Взети са мерки, защото комплексът бе превърнат в градски паркинг. Твърдо заявяваме, че това е спортен комплекс, в който достъп имат всички спортисти и ръководители на отделните спортни клубове, които се намират на територията на Лаута. За целта всяка спортна секция е определила свои паркоместа и достъпът на състезателите става по абсолютно нормален начин.

За сетен път заявяваме на недоброжетелите, че ПФК Локомотив Пловдив ще се развива в перспектива и няма да се подадем на брожения между нас и верните ни фенове. Прекрасно знаем, че за една част от любимия ни град възходът на клуба е нежелан. Това само доказва, че хората, които желаят да се развива спорта и в частност футбола, вървят в правилната посока и няма да се повлияят от възгледите на тези недоброжелатели.”