Евентуалното партньорство между "Газпром" и Левски може да бъде предотвратено от законова забрана. Руският депутат от Комунистическата партия Вадим Соловьов е пристъпил към разработването на закон, забраняващ на национални компании да спонсорират спортни отбори в чужбина, пише изданието "Известия".

Според Соловьов парите на държавните фирми трябва да остават в руския спорт, а освен това държави като Германия, които са открито против руската външна политика, не "заслужават" инвестиции на компании като "Газпром". За пример се дават 20-те милиона евро на сезон, които енергийният гигант налива в Шалке 04.

Спонсорски договор с "Газпром" има и Цървена звезда, а покрай преговорите за проекта "Южен поток" се заговори и за възможността фирмата да стане рекламодател и в Левски.

В материала на "Известия" се спомава и очакването на "сините" за финансова помощ. В предварителните сметки за построяването на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" влизаха и "газовите" пари, от които към днешна дата няма и помен.