Председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев призна, че резултатите, които отборът постигна в последните години се дължат основно на работата на треньорския щаб и в частност на Петър Хубчев.

Русев даде ясно да се разбере, че самият факт, че Хубчев и неговия екип работят толкова време в Берое е показателен за оценката на ръководството към треньорския щаб.

„Безспорно резултатите, които Берое постигна в последните години се дължат основно на работата на треньорския щаб и в частност на Петър Хубчев. Самият факт, че той работи толкова време в Берое е показателен за нашата оценка, която имаме към треньорите. Аз винаги съм бил на мнението, че честите смени в един футболен клуб на треньорите не водят до добри резултати. В последните години има доста подобни премери. Спазваме една политика, която се надяваме да е успешна. Текучество на много футболисти и треньори за мен не води до добри резултати. Понякога обаче е необходимо. Не ме разбирайте погрешно. От една, две или три грешки не може да се правят кардинални изводи, че някой не си е свършил работата и да взимаме крайни решения. Правим всичко възможно като ръководство, когато има проблеми да помогнем на треньорите и футболистите и да излезем от една подобна ситуация“, сподели Русев в интервю за Gong.bg.

„Трябва да бъдем доволни от това, което постигна представителния отбор на Берое през изминалия шампионат. Второто място бе заслужено и това е един сериозен успех, който успяхме да постигнем. Представянето ни до момента също е доста добро. Остава горчилката от пропуснатите точки в някои от мачовете срещу противници значително под нивото на Берое. За съжаление и това го има във футбола. Като цяло сме доволни. Надявам се през зимната пауза отборът да е боеспособен и да направим по-добро представяне в сравнение с есенния полусезон“, добави шефът на старозагорци.

„Успехите ни се дължат на последователността, която спазваме и принципите, които прилагаме в работата. Не случайно през почти целия период от време работим с един треньорски щаб. Те имат нашето доверие и работят спокойно. Това, което правим и като условия за развитието на футбола. Спазваме си програмата и гледаме напред дългосрочно“, продължи председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое.

„Имаше мачове, в които разочаровахме, но основното е да има постоянство, защото отборът има потенциал. Загубихме не малко точки и можеше в класирането да сме на доста по-добра позиция. Такъв е футболът и работим в тази насока. Търсим причините за негативните резултати и заедно с треньорите се опитваме да подобряваме нещата“, каза още Илко Русев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS