Старши треньорът на румънския Астра Гюргево Мариуш Шумудика е останал силно впечатлен от организацията на Лудогорец и финансовите възможности на родния шампион. Той сподели впечатленията си пред местното издание "Диги Спорт". 

Той е натрупал впечатленията си от срещата между двата отбора тази седмица. 

"Когато играхме срещу този отбор, те се появиха по едно време с деветима бразилци в първия състав. Дълбоко се впечатлих от всичко, което се случва там - за условията, за тренировъчната база, финансите."

"Там има футболист, десен бек от Бразилия, за когото са платили 3.8 млн. евро. Ние сме далеч от тях като инфраструктура, като всичко! Имат фитнес, който съм виждал само на "Сан Сиро", когато гостувах там с Васлуй за мача срещу Интер."

"А и заплатите им се сравняват със страни като Белгия, Португалия, Швейцария и такива подобни. Заплатите в Лудогорец са по около 30 хил. евро и играчите си ги получават на уговорената минута."

"Ние в Астра, а и в Румъния, сме на 50 години зад тях по всички параграфи. През декември ще построят две тренировъчни игрища с изкуствен терен, докато ние нямаме и с естествен", сподели Шумудика.