Един от основните играчи в румънския национален отбор  последните години е подписал предварителен договор с Литекс. Това е дефанзивният полузащитник Александру Бурчяну, разкрива изданието "Диги Спорт". 

Новината пред него разкрива личният агент на футболиста Ана-Мария Продан. Тя е съпруга на сегашния наставник на ловчанлии Лауренциу Регекампф. 

Бурчяну от днес е без отбор, след като разтрогна договора си с турския Трабзонспор. Точно поради тази причина той може да играе отново от 1 януари догодина, тъй като контрактът му е прекратен след затварянето на трансферния прозорец. 

"Днес прекратих договора на Алекс и сега той е свободен агент. Той иска да играе, за да помогне на тима си, а не просто да получи една торба с пари. През зимата ще поднови кариерата си, защото иска отново да е част от националния отбор и да играе на Евро 2016."

"Затова има нужда отново да играе на най-високо ниво. Намерила съм му отбор и ще играе в България за отбора на Литекс Ловеч", сподели пред изданието красивата агентка на полузащитника. 

Бурчяну е 30-годишен, като по едно време беше капитан на Стяуа, а за националния отбор на родината си е записал 27 двубоя, но без отбелязан гол. Той спечели всичко в Румъния с екипа на гранда от Букурещ, но в Турция не му потръгна и сега ще се пробва в България.