Наставникът на Вихрен Руи Диаш заяви, че неговият тим е запазил спокойствието си, когато изоставаше в резултата от Литекс и това е било ключът към успеха за обрата срещу оранжевите.

 

„Дори като губехме с 1:0 спокойни успяхме да обърнем резултата в наша полза” – каза португалецът - „Сега вече в съблекалнята започваме да мислим за Петрич и Беласица.”

 

„Знаехме за Литекс. Искам да ги поздравя за победата им в УЕФА. Знаехме, че е един сериозен отбор, който на моменти губи концентрация. Искахме да използваме тези техни пропуски.”

 

„Опитахме се да контролираме топката, но знаехме, че Литекс е много добър в центъра на терена. След като стабилизирахме играта си в центъра се опитахме да направим и няколко контраатаки и успяхме да се възползваме от няколко изнасяния на топката в по-преден план.”

 

„Не обичам да говоря много за съдиите. Мисля, че трябва да ги оставим да си вършат работата и да им дадем време да взимат решение. Дори да съм го харесал или не, във всеки един случай ще изпитвам респект”, каза още Руи Диаш.