Той е добър! Той не е добър! Той ще вкарва голове! Той няма да вкарва голове! Той ще създава проблеми! Той няма да създава проблеми! Той е супер Гара… Супер, но до тази сутрин.

В началото всички просто се чудеха какво ще излезе от този трансфер. Дембеле пристигна на „Герена” с влошена репутация и донякъде спорни качества. Личеше, че е класа, но никога не беше показвал някакво постоянство, което е най-точният белег за качествата на един професионалист.

Скептиците станаха повече, когато след първата си тренировка с Левски, Дембеле си тръгна. Информацията сочеше, че има неприятни лични проблеми за разрешаване. После се върна и започна да тренира като луд. Почна да вкарва голове, да решава мачове, да носи победи и много радост на феновете.

Розовият сън на Гарата продължи до снощи. Той беше пример за малки и големи, които обичат Левски. Децата се редяха на опашка за автографи след всяка негова тренировка на стадион „Георги Аспарухов”. След европейските победи в София почти го носеха на ръце. Гара обаче допусна грешка и вече едва ли ще служи за пример.

Проблемът не е, че се напил като казак. Просто допусна грешката на Рабех, хем се е насвяткал, хем решил да яхне лекия автомобил. Грешка, която просто може да се сравни само с глупостта.

Сега пред малиеца с френски паспорт има малко верни решения. Той първо трябва да излезе и като мъж да се извини, че подведе хората, които му гласуваха безгранично доверие. Доверие, което си беше спечелено с много пот и труд на терена.

Преди време и друг футболист на Левски сбърка по същия начин. Божидар Митрев имаше минималното оправдание, че му се беше родило дете. Въпреки че няма подобно алиби, Дембеле може и трябва да се примоли за прошка.

До днес това, че е чужденец му помагаше. Дембеле не се зарази от истерията и хвалбите по негов адрес. Той просто не разбра повечето неща, които се написаха и казаха по негов адрес. Продължи да работи и да вкарва, което всъщност е и причината да бъде в отбор като Левски.

Гара е длъжен да си избере пътя, по който да продължи. Да бъде кумир, или да се превърне в разочарование, като Юесф Рабех? Да си тръгне като любимец, или отново да опита да опропасти живота си. Във второто поне има голям опит и знае, че трасето е късо, но финалът пагубен.

След тази изцепка, едва ли някой ще извади милионите за Гара Дембеле. Оставането му в Левски изглежда сигурно. Добре е да покаже малко по-голямо уважение. Не е зле на първо време да понаучи български и да не бута микрофоните на журналистите.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg