Бразилският нападател Ромарио Да Силва Ресенде ще подпише договор с Берое, научи Beroe Online. В днешната контрола срещу Несебър в Обзор спечелена с 1:0, бразилецът се представи на ниво и играта му се понрави на старши-треньорът Илиан Илиев. Ресенде пристигна в Стара Загора два дни преди първата тренировка за 2011 година и изкара двата подготвителни лагера в Алания и Варна.

Ромарио Да Силва Ресенде е роден на 3.12.1990 година в Сао Паоло, висок е 175 см и тежи 70 кг. Последно е защитавал цветовете на ФК Радиум (Мокока), където в 28 мача е реализирал 14 попадения. ФК Радиум (Мокока) се състезава във втора дивизия на шампионатът Паулища, което е еквивалент на четвърто ниво на футбола в щата Сао Паоло. Ресенде започва футболната си кариера във Форса Синдикал, след което последователно се състезава за Еко Осаско, Паулистано и Фабрил МГ. Офанзивният футболист за първи път напусна родината си в началото на тази година, за да изкара пробен период в Берое.

Ресенде се включи в първата тренировка на старозагорци на 10 януари. Пет дни по-късно замина с отбора на първият подготвителен лагер в Алания (Турция). Бразилецът игра едно полувреме при победата над Спартак (Пловдив) с 3:0 на тежкият терен на ст. "Локомотив" в Стара Загора. Спортно-техническият щаб на носителя на Купата на България реши да му даде шанс в контролните срещи по Черноморието. Ромарио игра 63 минути срещу Добруджа (Добрич), след което записа 25 минути срещу Калиакра. Днес игра цял мач при победата над Несебър в Обзор с 1:0.

"Днес играта на бразилеца ми се понрави. Може би за пръв път на хубав терен. И нещата, които искаме на фланга да ги правим - макар че е чужденец, разбира, че трябва на скорост и с малко докосвания да изпраща топката на фланга. Има добър завършващ удар, работи и с двата крака. Има някои неща, които трябва да се коригират, но е младо момче и на този етап показа, че може да помогне на отбора", заяви Илиан Илиев веднага след победата над Несебър, специално за Beroe Online.