Словенският нападател на Лудогорец Роман Безяк говори пред Гонг в дните преди домакинството срещу ПСВ.

„Мачът срещу ПСВ е мач за първото място. Трябва да изиграем един добър мач, за да спечелим групата. В Холандия беше много труден мач, играхме дисциплинирано тактически и за това победихме. Това трябва да се повтори и тук на стадион „Васил Левски“. Мисля, че ще направим добър резултат. Все още не знам дали ще играя срещу ПСВ. Аз съм готов да започна мача. Всеки гол дава повече самочувствие. Сега вкарвам малко повече, но дано да вкарвам още. Няма да има напрежението както бе преди мача с Черноморец. Дано да покажем какви качества имаме и да изиграем мач на високо ниво. Излизаме само за победа срещу ПСВ, въпреки че и ремито ни задоволява“, заяви Безяк.

Той призна, че все още не се е чувал със своя сънародник Тим Матавж, който е контузен и няма да играе за ПСВ днес.

„Нямам цел с определен брой голове в края на първенството. Дано да са повече. За всеки нападател амбициите са да стане голмайстор. Когато играх в Словения исках да съм голмайстор на първенството, тук също ще е така“, каза Безяк.

„Нормално е конкуренцията да нови качество. Има мачове, треньорът прави ротации, всеки има своя шанс да играе. Всеки момент, всеки нападател може да се представи на високо ниво“, допълни още футболистът.