Голяма ангорска котка с изразително СИНИ очи мързелува на пролетното слънце и мърка безгрижно изтегната в своето великолепие. На 6 МЕТРА от нея измършавял от дълги пости РИЖАВОЧЕРВЕН котарак гледа жадно в паничката на аристократката. Гледа, гледа, но не смее да я приближи, а слюнкоотделянето предизвиква неистови колики в стомаха на РИЖКОТО.

Нещеш ли, нахална дребна мишчица притичва от картофените ниви в полите на Рила до леговището на ангорката. Хоп - и грабва 3 ПАРЧЕНЦА сиренце изпод носа на СИНЕОКАТА красавица!

„Не, не е истина! Такава наглост от толкова нищожна твар”, търка прекрасни очи породистата мацка, но скоро погледът й се рее отново някъде там в СИНЕВАТА...

„Я-аа! Тази гризана не я е страх, та мен ли да ме е страх?”, вдъхва си кураж РИЖАВОЧЕРВЕНИЯТ и мръдва 3 МЕТРА ПО-БЛИЗО. Сблъсъкът между двете котки е неминуем, а паничката е само една. Иде, наближава решителната битка.

P.S: Преди време захванахме по друг повод историите с котки. Чак аз се учудвам колко поучителни могат да бъдат те за нашите водещи футболни тимове…