Христо Ристосков ще бъде върнат в българската съдийска ранглиста, но няма как да си възвърне мястото в листата на международните съдии. Това обяви членът на изпълкома и нов отговорник за реферите Христо Порточанов. Преди няколко дни е била изпратена листата с международните рефери в УЕФА за 2009-а година, но в нея Ристосков не фигурира.

"Ще станем съвсем за смях, ако три дни след като сме изпратили първото писмо, изпратим второ, в което се извиняваме и искаме корекции, обясни Порточанов. Разбира се, Христо Ристосков ще получи мач от нашето първенство още другия кръг. Аз не бях съгласен с този съдийски наряд за предстоящите мачове, но другите членове на изпълкома бяха категорични, че назначенията за 7-я кръг няма да бъдат пипани. Не беше коректно и от страна на Съдийската комисия да прави назначения, след като хората в нея са знаели, че ще бъдат сменени.

Членът на ИК Христо Порточанов каза още, че той лично, както и повечето от колегите му не са виждали скандалния запис, който Ристосков притежава и уличава в търговия с влияние Иван Леков. Арестът на Леков пък Порточанов коментира като "неприятен факт, но изпълкомът не може да го изключи, защото това е в правомощията само на конгреса на БФС".