Скандалният рефер Христо Ристосков няма да свири в А група от новия сезон. На днешното заседание на Изпълкома бе утвърдена новата съдийска ранглиста, в която, спазвайки препоръките на УЕФА, броят на съдиите е по-малък.

Освен нашумелия със скандалните си записи рефер, в А група няма да свирят още четирима – Ивайло Бозев, Мартин Богдев, Севгин Адем и Асен Николов. Отминалият вече шампионат в елитната ни група се оказа последен и за трима от най-известните ни тъчрефери – Никола Джугански, Кирил Манолов и Йосиф Ронков.

Президентът на БФС Борислав Михайлов внесе яснота, че въпросните рефери не са изхвърлени от съдийството, а просто ще ръководят мачове в по долна група.

„Всичко в съдийските листи е направено по предложение на Съдийската комисия. На заседанието присъстваше нейният председател Костадин Костадинов. Не е имало предложение за връщане в листите на реферите Цветан Георгиев и Георги Игнатов. Ние просто потвърдихме тяхното предложение, не сме се решавали нищо. Дали сме пълна свобода на комисията и тя си носи отговорност за работата”, завърши Боби Михайлов.