Рилски спортист победи Вихрен с 2:1 като гост в мач от 26-я кръг на А футболна група. По този начин момчетата на Ангел Славков се изкачиха над опасната линия на изпадащите и вече заема 13-то място с 27 точки в актива си, колкото има и 14-ят Спартак Варна, но е с по-лошо голово съотношение.

След загубата Вихрен позволи на отборите под него да се доближат и с 28 точки заема 12-та позиция в таблицата, само на 2 от Марек.

Първият гол в срещата падна в 25-та минута, след като Станимир Господинов засече центриране на П.Димитров в наказателното поле и откри резултата в полза на Вихрен. Само 7 минути след това обаче останалият непокрит Крумов изравни резултата.

В края на първата част след спорна ситуация останаха съмнения за незачетен гол. В 44-та минута вратарят на Рилски спортист Бело хвана центрирана топка, но след това стражът залитна назад и падна. Страничният съдия не отсъди гол, но според част от зрителите кълбото е преминало гол линията заедно с вратаря.

Крайният резултат 2:1 оформи Васко Киров, който се възползва от добър пас на Кирил Александров и със силен удар донесе изключително важната победа за своя отбор.

Въпреки изключително силното второ полувреме за Вихрен, футболистите на Филип Филипов не успаха да стигнат до изравнителното попадение след редица пропуски пред вратата на Рилски спортист.