Левски победи Черно море с 1:0 в мач от 21-вия кръг на А група и по този начин отново се изкачи на второ място в класирането.

Единственото попадение в срещата отбеляза влезлият като резерва Мирослав Иванов в 70-тата минута, като при гола имаше рикошет, който обърка вратаря на домакините Карамфил Илчев.

Това бе втора поредна победа за „сините”, която със сигурност подпечата визите им за Европа през следващия сезон. Шампионите са с равни точки с третия Локомотив София, но с по-добра голова разлика. Преднината между Левски и ЦСКА пък бе намалена на 10 точки.

Днешният двубой на стадион „Тича” започна равностойно, но по-добрите положения бяха за гостите от София.

В 6-тата минута Жеан Карлос се възползва от грешка на отбраната на Черно море, открадна топката и опита технично да прехвърли Илчев, но топката мина над вратата му.

3 минути по-късно Николай Димитров центрира отляво и намери Зе Соарес, който с глава стреля в аут.

В 13-тата минута пък Жеан Карлос направи сериозен пропуск, след като ударът му с глава бе спасен по превъзходен начин от Карамфил Илчев.

В 37-мата минута Черно море пък изпусна най-доброто си положение за полувремето. Младокът Тодор Колев, който изненадващо започна като титуляр, стреля опасно от около 14 метра, но токата мина встрани от дясната греда на Петков.

До края на полувремето Живко Миланов и Зе Соарес също имаха шанс да открият резултата, но Илчев отново се прояви по блестящ начин.

На почивката Станислав Стоянов влезе в игра на мястото на направилия няколко фрапантни грешки Николай Домакинов.

В рамките на 3 минути между 63-вата и 66-тата минути пък Станимир Стоилов извърши две смени, които се оказаха печеливши. В игра влязоха Еньо Кръстовчев и Мирослав Иванов на местата съответно на Жеан Карлос и Мариян Огнянов.

Тези смени донесоха успех, след като след само 4 минути на терена Миро Иванов вкара победното попадение за „сините”.

Шуменския Деко стреля от около 20 метра, топката рикошира в бранител на Черно море и излъга Карамфил Илчев, който се бе хвърлил в обратния ъгъл.

До края на срещата играчите на Левски се защитаваха умело и не позволиха да се стигне до опасност пред вратата на Петков.

Черно море: Илчев, Переш, Бачев (Рикардо), Джоров, Александров, Томаш, Домакинов (Стоянов), Георгиев, Алекс, Т.Колев (Моке), Манолов

Левски: Петков, Миланов, Томашич, Рабех, Сърмов, Карлос (Кръстовчев), Соарес, Минев, Огнянов (Иванов), Тасевски, Димитров (Балтанов)