Избраният за най-атрактивен голмайстор на ІІІ-ия кръг в А Група футболист на Черно море Рикардо Андре бе любезен да даде кратко интервю.

Португалецът, който отбеляза на Славия при загубата от “белите” с 1-3 дойде това лято в Черно море и си спечели със стъпването на “Тича” титулярното място в състава. Преди това, той последователно е носил екипите на Б отбора на Бенфика, Пасош де Ферейра и Гондомар. Роденият в Амадора 25 годишен футболист е висок 183 см и тежи 80 кг.

Как се чувстваш, след като спечели приза за най-атрактивен гол на ІІІ-ия кръг?
-Разбира се, че съм поласкан. А фактът, че играя не като офанзивен, а като дефанзивен полузащитник и отбелязах гол ме кара да се чувствам още по-добре.

Това ли бе най-красивият гол досега в кариерата ти?
-Аз рядко бележа, тъй като не съм офанзивен халф, но попаденията, които реализирам са много често от далечно разстояние и това ги прави красиви, като това срещу Славия.

Как определяш старта на Черно море в шампионата?
-Не започнахме добре. Допуснахме нелепа загуба като гости на Пирин в първия кръг, след това равен с Локомотив и загуба от Славия. Смятам, че след успеха срещу Берое всичко постепенно ще си дойде на мястото и ще заиграем все по-добре и по-добре.

Мнението ти за българското първенство?
-Все още малко мачове са се изиграли, за да добия по-ясна представа. Въпреки това ми прави впечатление, че в България се тича много. Разполагате и с много качествени футболисти.

Преди да дойдеш в Черно море имаше ли интерес на други отбори към теб?
Да, имаше такъв от страна на Ещорил. Аз обаче реших да рискувам да дойда в България и да заиграя в Черно море. Смятам, че рискът ми бе оправдан.