Новият старши треньор на Лудогорец Бруно Рибейро даде интересно интервю в родината си, в което говори за това какви са причините да вземе решението да поеме Лудогорец, за поставените цели пред него и за трансферните му планове. Пред изданието Maisfutebol Рибейро изказа редица суперлативи за тима от Разград като призна, че главната причина за решението му е била фактът, че с Лудогорец ще се бори за трофеи и за участие в Шампионската лига.

Ето и самото интервю:

Какво са целите ви в първата ви дестинация като треньор извън Португалия?

В краткосрочен план, да осигурим участие в груповата фаза на Шампионската лига. След това да спечелим пета поредна титла на България. Ще тренирам печеливш отбор, много изискващ, заради което ще се борим и за двете национални купи. Много съм мотивиран, харесвам това, което намерих в България. Ще имам всички условия да свърша добра работа. Да напусна Витория и месец по-късно да играя в Шампионската лига е голяма крачка.

Лудогорец все още е непознат клуб в Португалия. Какво доведе до решението да станете треньор в България?

Участието в борбата за трофеите, основно. За първи път ще имам тази възможност в треньорския ми път. Имах и две предложения от Англия, но не бяха от топ отбори. А Лудогорец е топ отбор, просто вижда, какво направиха миналия сезон в Шампионската лига. Ще имам привилегията да представлявам Португалия в най-важния европейски турнир. Това е неоспоримо. Този клуб ми дава амбицията да се боря за титли и да бъда в Шампионската лига.

Витиня и Фабио Ешпиньо бяха португалците в Лудогорец миналия сезон. Ще продължите ли да разчитате на тях?

На Витиня, да. Той има опит, четири година е в клуба и ще остане. Фабио има добра оферта от друг клуб и най-вероятно ще бъде трансфериран. Говорих с него, президентът също, опитваме да остане.

Оспорвано ли е българското първенство? Какво може да кажете за интригата?

Както в Португалия, има 3 или 4 отбора, борещи се за титлата. Освен Лудогорец, винаги ги има клубовете от София и Литекс Ловеч. Българските ръководители се опитват да последват шотландския модел, лимитирайки първа дивизия до 10 отбора, играещи по 4 пъти помежду си. Нивото на първенството е интересно.

Кого ще вземете с вас в България?

Засега само моите асистенти (смее се). Марсело Чагас и Анди Смит работеха с мен във Виктория и ще продължа да разчитам на тях. Относно нови попълнения, истината е, че се нуждаят от 4 или 5, а имаме сериозно познания от португалския пазар. Нормално е да привлечем още португалски футболисти в Лудогорец.