Новият наставник на Лудогорец Бруно Рибейро сподели в специално интервю за Нова Тв, че има вероятност играчи на Челси да акостират в разградския клуб. Той коментира, че се намира в отлични отношения с мениджъра на лондончани и добави, че при всички случаи ще има разговори с него по трансферните въпроси,

„Много съм щастлив, че се присъединих към най-големия клуб в България. Идвам от Португалия, където през последните 6 месеца бях треньор на Витория Сетубал в първа дивизия. Сега идвам тук в отбор, който преди 6 години е бил в трето ниво на българския футбол, а сега играе в Шампионската лига. Това е фантастично постижение и говори добре за работата на ръководството на клуба. Жозе Моуриньо ми сподели, че това е проект, който си заслужава, тъй като става въпрос за голям клуб, участващ в Шампионската лига. Знам, че президентът на Лудогорец Александър Александров е разговарял с него за мен. Имах и други оферти – от Португалия, Испания и Англия...Но реших да дойда тук заради перспективата да играеш в Шампионската лига. Това е прекрасна възможност. А всичко в Лудогорец изглежда на много високо ниво, организация е страхотна, а хората в клуба чудесни“, започна Рибейро пред Нова Тв.

ВИДЕО може да намерите ТУК!

Да разбирам, че Жозе Моуриньо ви е посъветвал да дойдете тук?

Да, имам много добри отношения с него. Работил съм с него, той е като мой брат. Родени сме в един и същи град, неговият баща ми даде път в професионалния футбол, когато бях на 17 години във Витория Сетубал. Те са като мое семейство. Той знае всичко за мен, всеки ден разговаряме с него и му изпращам тренировъчните ми програми, моята методика. Чуваме се постоянно и е наясно с идеите ми, тактиката ми и всичко останало. Каза ми, че става въпрос за страхотен проект и голям клуб....И ето ме тук. Искам да направя играчите по-добри. Да помогна на клуба да стане още по-успешен. Всичко изглежда наистина великолепно тук и както вече казах - преди 6 години Лудогорец е бил в трета дивизия, а сега играе в Шампионската лига. Мисля, че това е единственият подобен клуб в света.

Доколкото разбирам с Моуриньо имате една и съща футболна философия?

Да, визията ни за футбола е една и съща. И аз като него обичам да работя изключително здраво. Държа много на професионализма. Идвам на работа в 8 сутринта и приключвам в 9 вечерта. Животът ми е футбол. Обичам работата си и ще работя напълно отдадено за новия ми клуб през цялото време. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си. Млад съм, но знам какво мога. Хората също са наясно с моите качества. Щастлив съм, че ще мога да помогна.

Какво знаехте за Лудогорец преди да дойдете тук?

Разговарях с някои хора за отбора, знам, че той израства с всяка изминала година. Имах възможност да изгледам и някои от мачовете на тима. Разбрах също, че подкрепата на феновете е фантастична. Това е страхотно. Искам да играем добър футбол, техничен футбол, знам, че това се харесва на публиката. Съвсем скоро започваме и тренировъчния процес, ще се опитаме да подобрим всичко и ще държа на това, защото съм наясно, че съм в най-големия клуб в България.

Имате ли вече някакви впечатления от тима?

Познавам някои играчи. Започнах усилено да гледам на запис мачове на Лудогорец. Налага се за кратко да се върна в Португалия, но в петък отново ще съм тук и започваме заедно да се готвим за новия сезон. Искам този отбор да върви нагоре....Колкото се може повече нагоре. Ще посветим всеки ден на това и ще работим непрекъснато, за да постигнем тази цел. Говорим за фантастичен клуб, който заслужава това.

Споменахте, че имате специални отношения с Моуриньо. Звучи логично да ви попитам дали има вариант той да съдейства за привличането на нови играчи в Лудогорец?

Да, така е. Има вероятност някои футболисти на Челси да дойдат в Лудогорец. Ще разговаряме с Моуриньо и ще видим дали това може да се случи и какво той може да направи за нас. Нуждаем се от трима или четирима нови футболисти и ще имаме работа на трансферния пазар. Но при всяко едно положение, той ще ни помогне.