Отборът на Славия постигна резонна победа като гост над Видима Раковски с 2:0. Головете за столичани отбелязаха Мартин Керчев през първата част и Илия Илиев в началото на второто полувреме.

За разлика от други двубои в България днес, които бяха отложени, срещата на стадиона в Севлиево се състоя въпреки лошите атмосферни условия.

Двубоят започна доста равностойно, като първата опасност в мача дойде в 12-ата минута, когато Драгомир Иванов стреля технично в горния десен ъгъл, но със сетни усилия стражът на Славия Господинов успя да избие топката в корнер.

Отговорът на Славия дойде незабавно и само няколко минути по-късно „белите” успяха застрашат вратата на домакините. След чудесна контраатака отляво Мартин Керчев центрира отлично към Георгиевски, който стреля с глава, но вратарят Христо Иванов се отличи с добра намеса.

След по-настоятелната си игра, възпитаниците на Стевица Кузмановски все пак успяха да стигнат до попадение в 24-ата минута. Резултатът откри Мартин Керчев, който бе точен от пряк свободен удар от около 22 метра.

До края на първата част домакините пропуснаха две добри възможности да изравнят резултата. Шест минути преди почивката Мекиков стреля опасно от точката на дузпата, но отново Господинов бе на висота и успя да отрази.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме гостите от Славия решиха всичко в мач, отбелязвайки второ попадение. Точен в 51-ата минута бе Илия Илиев, който се възползва от грешка в отбраната на домакините и от близко разстояние на сгреши за 2:0.

Дериан Ортега напредна добре по крилото, центрира в наказателното поле, където бранител на Видима се подхлъзна и не успя да играе с топката, тя попадна при притичалия Илиев, който не срещна трудности да вкара топката в мрежата на Христо Иванов.

В самия край на срещата домакините пропиляха последователно няколко добри положения дело на нападателя Писаров.

Така след успеха Славия събра актив от 24 точки и заема четвъртото място във временното подреждане. Видима пък се закотви в зоната на изпадащите с едва 8 точки.