Българските съдии могат да се лишат от 50% от своите хонорари, ако се представят слабо на мачовете и получат ниски оценки.

Това ще се случи, ако Българският футболен съюз подпише приетият днес от Професионалната футболна лига меморандум за разбирателство, в който влиза и точка, според която трябва в комисиите на БФС да влизат и членове от квотата на лигата.

Управителният съвет на ПФЛ проведе днес първото си заседание, след като начело на организацията застана Стефан Капралов, а от 11-те члена на управителното тяло липсваха представителите на Локомотив София и Черно море.

„С пълно мнозинство приехме този меморандум за разбирателство. Подробности за него обаче ще коментираме, когато бъде подписан от изпълкома на БФС. Говорим за сътрудничество, обмен на информация, взаимопомощ и мерки срещу корупцията”, заяви Капралов.

По предложение на Атанас Узунов, от следващата година може да влиза практика съдиите да получават едва 50% от хонорарите за мачовете, а останалите 50% да се получават на база оценките от съдийските наблюдатели, в зависимост от това дали са задоволителни.

„Младите съдии се справят добре, докато не стигнат до единоборство между отделни клубове”, каза Стефан Капралов.