Шампионът Лудогорец не срещна никакви проблеми при гостуването си на Славия в столичния квартал Овча купел. Пред около 1000 зрители, възпитаниците на Стойчо Стоев се наложиха с класическото 3:0, въпреки че наставникът Стойчо Стоев заложи предимно на резерви, имайки предвид предстоящото гостуване на Партизан в Белград в Шампионската лига.

Домакините от Славия започнаха по-добре мача, но превъзходството им трая само няколко минути, в които Галин Иванов имаше възможност да застраши вратаря на гостите, но ударът му мина покрай вратата.

Постепенно футболистите на Лудогорец изравниха играта и на свой ред създадоха няколко добри атаки към Георги Петков. Резултатът в мача бе открит в 10-ата минута след изпълнение на корнер и груба грешка в центъра на отбраната. Топката бе центрирана в пеналта, където никой не успя да играе с топката, тя тупна и попадна в абсолютно непокрития Себастиан Ернандес, който с ножичен удар от въздуха не остави шансове на Петков.

След гола футболистите на гостите продължиха да владеят инициативата, въпреки че стопроцентовите положения пред противниковата врата липсваха. Домакините от Славия пък действаха на контраатака, като при една от тях Христо Янев нацели напречната греда зад Чворович.

Втората част започна отлично за шампионите, които само след 10 минути игра успяха да удвоят преднината си. След бърза контраатака по лявото крило Миро Иванов подаде към Ернандес, който веднага разтегли играта надясно към Александров. Крилото напредна леко в наказателното поле и стреля силно, топката рикошира и прехвърли Петков за 2:0.

Третият гол бе дело на Кишада шест минути преди края на мача. Футболистът на гостите напредна отлично по лявото крило, финтира Живко Желев на ъгъла на наказателното поле и със много техничен удар по диагонала я прати в сглобката на вратата за крайното 3:0.

Разочаровани от резултата, феновете на „белите“ изпратиха футболистите с викове „Оставка“ по адрес на старши треньора на тима Асен Букарев.

След първите три кръга Славия има едва една точка, а тимът не е отбелязал нито един гол. От своя страна Лудогорец събра актив от шест точки след две победи и изненадващата загуба от новака Любимец.