Резервите на Берое успяха да постигнат трудна победа с 2:1 при гостуването си на Спортист Своге в мач от 21-я кръг на А група.

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев даде шанс за изява на голяма част от резервите, като единствено Иво Иванов, Слави Жеков и Искрен Писаров започнаха като титуляри.

Берое поведе още в 18-та минута, когато Александър Стоянов излезе неразчетено след центриране в наказателното поле на Спортист и Иво Иванов надскочи стража и вкара с глава.

Само три минути по-късно в 21-та Симеон Минчев бе оставен непокрит на точката на дузпата с глава засече хубаво центриране на Слави Жеков от корнер и удвои преднината на Берое.

През второто полувреме Илиан Илиев реши да запази Жеков и Писаров, които бяха заменени.

В 61-та минута Стоян Тодоров бе подкосен от Мирослав Енчев в наказателното поле на Берое и съдията Радан Мирянов свири дузпа в полза на домакините. Наказателният удар бе реализиран от Николай Цветков.

След тази победа Берое е на осмо място във временното класиране с актив от 31 точки, а Спортист Своге продължава да е на предпоследната петнадесета позиция с 12 точки.