Ръководството на Локомотив (Пловдив) ще решава след Нова година съдбата на четиримата играчи отказали да подпишат нови договори с клуба. Новината съобщи генералният секретар на "черно-белите" Атанас Узунов. Това са вратарят Стоян Колев, защитниците Радослав Анев и Георги Самокишев и нападателят Зоран Златковски. Те бяха извадени от състава на Локомотив Пловдив за последните два мача от есенния полусезон - с Пирин Благоевград за първенство на А група и със Спортист Своге от турнира за Купата на България.

Вратарят Стоян Колев най-вероятно ще замине на проби на 3-ти януари в румънския тим Оцелул, информира Българската телеграфна агенция. Интерес към Георги Самокишев и Зоран Златковски има от Славия, а към Радослав Анев проявяват интерес от Пирин Благоевград. Има вариант всички тези играчи да бъдат продадени веднага на други отбори, тъй като настоящите им договори с Локомотив Пловдив изтичат през юни 2008 година. Ако останат при "черно-белите" до лятото те ще излязат без пари на новите си клубове.

Първият зимен лагер на Локомотив Пловдив ще се проведе от 14 до 26 януари в Сандански. Футболистите ще отседнат в хотел "Панорама" и ще тренират на новото изкуствено игрище в града. В момента се уговарят две контролни срещи, които най-вероятно ще се проведат на 24 и 25 януари. Почти сигурно е, че единият от съперниците на „черно-белите” ще бъде гръцкият Серес.

Вторият подготвителен лагер ще бъде в турския курорт Анталия от 4 до 16 февруари. Там са предвидени 4 приятелски срещи, като датите са 6, 9, 12 и 15 февруари. Най-вероятни съперници на отбора ще бъдат датският БК Копенхаген, сръбският ОФК Белград, украинският Арсенал Киев и полският Видзев, като все още няма официално потвърждение от тяхна страна.