Първият реновиран сектор на стадион “Българска армия”, след като “червените” получиха днес спортното съоръжение, ще бъде Сектор “Г“, в който стои агитката на ЦСКА.

Това разкри собственикът на клуба Димитър Борисов. След това последователно ще бъдат ремонтирани секторите “Б” и “В“. Те ще трябва да отговарят на европейските изисквания за мачове в евротурнирите. Сектор “А” на Българска армия, до голяма степен ще запази сегашния си вид, но ще има съответните подобрения и екстри.

“Оттук нататък всичко зависи от инвеститорите, които намерим, за да започнем работата по стадиона и цялата територия около него възможно най-бързо. Ще бъдат изградени един затревен терен за школата, както и изкуствено игрище в балона. Все още нямаме точен проект, но капацитетът на “Българска армия” може да се оптимизира до 30 000 седящи места”, каза Димитър Борисов.

“Със сигурност ще има спомагателни обекти като заведения и развлекателни центрове, които ще бъдат в територията на комплекс “Българска армия”. Колкото до базата в Панчарево, то тя ще бъде готова до началото на новия шампионат”, допълни още Борисов.

В същото време се разбра, че баскетболната зала на стадиона ще бъде ремонтирана и представена за безвъзмездно ползване на баскетболен клуб “Шампион“, който развива детско-юношески спорт.