Благотворителният търг в подкрепа на футболните ветерани, организиран от шефа на Професионалната футболна лига Валентин Михов, бе съпътства от покупки на рекордна стойност.

Рекордната покупка в търга на стойност 100 000 лева бе направена от бившият футболист на Левски и настоящ член на Изпълкома на БФС Веселин Балевски, който се сдоби с колекция монети предоставена от президента на Република България Георги Първанов. До последно за тях наддава и финансовият директор на шампионите Константин Баждеков.

Той обаче се възползва от възможността да закупи за музея на „сините” за 35 000 лева сребърен юбилеен венец подарен на ФК 13 от Левски на 25 май 1942 година, навръх рождения ден на „сините”.

Последните обувки, с които игра преди смъртта си легендата на ЦСКА Иван Колев бяха откупени срещу 12 000 лева от председателя на ДАМС Весела Лечева.

Топката, с която Левски игра мача си от Шампионската лига срещу Барселона в София, бе откупена обратно за 8000 лева от техническия директор на „сините” Наско Сираков.

Фланелка на Барселона с автограф на Роналдиньо бе закупена за 4800 лева от Венцислав Недялков, седящ на една маса с легендата на плевенския футбол Пламен Гетов.

Екипите на капитана на каталунците Карлес Пуйол и младата надежда Леонел Меси, донесоха на ветераните от националния ни отбор 10 000 лева. Те бяха платени от общинския съветник Любомир Стоичков. Фланелките на Самуел Ето’о и Деко прибавиха 6000 лева в сметката на благотворителната кауза.

Постъпление от 5000 лева дойде благодарение на фланелка с автографите на целия отбор на Челси, неин притежател стана Любен Йочков.

Още няколко уникални реликви намериха своите нови притежатели, благодарение на чиято щедрост заслужилите ни футболисти ще получат сериозна финансова подкрепа.