Легендата на Левски Стефан Аладжов коментира предстоящото вечно дерби с ЦСКА на съвместна пресконференция със Спас Джевизов, който е ярка фигура при „червените“.

„Между тези два отбора никога не може да има фаворит. Не е нормално Стойчо Младенов да казва в неговия си стил, че отиват на война. Полицията се чуди как да опази двете агитки, не трябва да се говори така. Не трябва да се излиза с доспехите на този мач. Ние едно време като излизахме от тунела настръхвахме, бяхме на пръсти още преди мача. Играх в мача 7:2, а бях само една година в отбора. Двата тима бяха много равностойни преди срещата, а никой не очакваше този резултат, но се получи. Никога няма да забравя тази среща. Тогава всеки, който беше стигнал до Левски или ЦСКА, трябваше да е минал през националния отбор, а сега не е така. Пускат си чужденци, които играят, защото иначе, ще си вкара автогол този, който ги е взел. Налагат си ги, а трябва да се играе и за емблемата“, коментира рекордьорът по мачове в историята на Левски Стефан Аладжов.

Според него в този момент „сините“ не могат да си позволят и равен в дербито, защото рискуват да отпаднат от европейските клубни турнири.

„От школата на Левски излизат много футболисти. Да не споменавам Ивелин Попов и Бандаловски, но да си мислят кой и защо ги е изпуснал. Много ми е интересно, ако се направи един мач между юношите на клуба, които са в други отбори и сегашния тим, какво ще се случи“, продължи бившият национал.

„Тези мачове са най-великите. Настръхвахме още докато излизахме от тунела“, отсече още легендарният бранител Аладжов.

„Антонио Вутов е силен футболист, малко рано почва при мъжете, дано не му порасне носа. Треньорите в България трудно се решават да пускат млади футболисти, чест му прави на Стойчо Младенов, че рискува. Вутов е много добър футболист, дано стане“, завърши Аладжов.